×

Fout

In verband met groot onderhoud aan de infrastructuur van HCC!net, zal deze dienst van vrijdagavond 22 oktober 23:00 tot zaterdagochtend 6:00 niet beschikbaar zijn. Mails die in die periode worden verstuurd naar een @hccnet.nl adres zullen gewoon worden afgeleverd zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Ook de HCC!net persoonlijke websites zullen gedurende de onderhoudsperiode niet bereikbaar zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Websites van HCC blijven wel bereikbaar gedurende het onderhoud

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Appeltje 257x300

Haal meer uit je iPad, iPhone, Apple Watch en Mac

Er zijn zoveel apps en nieuwtjes over Apple dat je als gewone gebruiker al snel het spoor kwijt raakt. Wat zijn de beste apps en hoe kan ik meer uit mijn iPad, iPhone of Mac halen?

Elke tweede donderdag van de maand hebben wij een clubavond van Apple (19.30-22.00 uur).

Hierbij komen onderwerpen aan de orde zoals Lumavision, IMovie en als leden een onderwerp willen behandelen is dat welkom. Voor leden van de Applegroep hebben wij een beveiligde pagina waar bestanden op staan om te downloaden.

Op 13-02-2020 heeft Wicher een presentatie gegeven over gezamelijk werken in notities. Deze presentatie staat op de pagina HCC apple bestanden.

 

Een bijzonder actieve groep. Elke dinsdagmiddag, met uitzondering van de dagen waarop Wijkhuis De Vlieren gesloten is, komen de leden bij elkaar. Soms zijn er meer dan 25 leden aanwezig.
Waar die zich dan mee bezig houden? Het antwoord is eenvoudig: met MultiMedia in de meest uitgebreide vorm. Denk daarbij aan toepassingen als: Adobe Photoshop en Photo Shop Elements, het bouwen van websites, het digitaliseren van muziek.

Aangezien veel leden van de MultiMedia groep behoorlijk wat ervaring hebben met computers worden en passant ook allerlei hard- en software problemen opgelost.

Zo nu en dan wordt een thema-middag georganiseerd. Onderwerpen daarvoor worden dikwijls door de leden aangedragen.

De bijeenkomsten van de MultiMedia groep zijn vrij toegankelijk voor HCC-leden en introducés. Mochten de introducés de smaak te pakken krijgen, dan is het wel de bedoeling dat ze lid van HCC worden. Dat kost weinig en je krijgt er veel voor terug.

U kunt de MultiMedia groep iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur vinden op het volgende adres:

Ontmoetingscentrum de Vlieren

gevestigd in Het Huis van de Heuvel (voormalige Kerk)

Nolensplein1

4812JC Breda

Telefoon: 076-5142855

Aangezien veel leden van de MultiMedia groep behoorlijk wat ervaring hebben met computers worden er en passant ook allerlei hard- en software problemen opgelost.

Zo is er onder de leden ook ervaring met Linux.

Op de dinsdagmiddag is er tijd en gelegenheid om kennis te maken met Linux. Linux is vrij te gebruiken en kan in diverse uitvoeringen worden gedownload en gebrand worden op CD’s of DVD’s.

Ook het maken van een opstartbare USB-stick is een mogelijkheid.

Linux Mint is de meest gebruikte versie.

Zo kan de CD/DVD of USB-stick gebruikt worden om op te starten op een laptop en in een LIVE omgeving te spelen met Linux. Hierbij wordt geen data overschreven op de harde schijf van de laptop.

De Linux Mint versie, hierboven genoemd, is in gebruik bijna hetzelfde te gebruiken als Windows en heeft heel veel standaardprogramma’s aan boord.

De huidige kernleden bestaan uit de volgende personen:

elsmaasEls Maas

Multimedia

 

 

 

 

wicherezingaWicher Ezinga

Apple