×

Fout

In verband met groot onderhoud aan de infrastructuur van HCC!net, zal deze dienst van vrijdagavond 22 oktober 23:00 tot zaterdagochtend 6:00 niet beschikbaar zijn. Mails die in die periode worden verstuurd naar een @hccnet.nl adres zullen gewoon worden afgeleverd zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Ook de HCC!net persoonlijke websites zullen gedurende de onderhoudsperiode niet bereikbaar zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Websites van HCC blijven wel bereikbaar gedurende het onderhoud

Aangezien veel leden van de MultiMedia groep behoorlijk wat ervaring hebben met computers worden er en passant ook allerlei hard- en software problemen opgelost.

Zo is er onder de leden ook ervaring met Linux.

Op de dinsdagmiddag is er tijd en gelegenheid om kennis te maken met Linux. Linux is vrij te gebruiken en kan in diverse uitvoeringen worden gedownload en gebrand worden op CD’s of DVD’s.

Ook het maken van een opstartbare USB-stick is een mogelijkheid.

Linux Mint is de meest gebruikte versie.

Zo kan de CD/DVD of USB-stick gebruikt worden om op te starten op een laptop en in een LIVE omgeving te spelen met Linux. Hierbij wordt geen data overschreven op de harde schijf van de laptop.

De Linux Mint versie, hierboven genoemd, is in gebruik bijna hetzelfde te gebruiken als Windows en heeft heel veel standaardprogramma’s aan boord.